Hollandse Zorg GroepZo gaan wij om met corona

(Huishoudelijke) Thuiszorg

Wij blijven gewoon (huishoudelijke) thuiszorg leveren bij thuiszorgcliënten. Door onder andere het aantal zieke cliënten, kan het zijn dat we wat later dan afgesproken op een afspraak verschijnen of in de planning geen rekening kunnen houden met uw voorkeurstijdstip. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Heeft u zelf gezondheidsklachten? Meld dit dan bij onze (huishoudelijke) thuiszorgmedewerker. Ook dan blijven wij in principe (huishoudelijke) thuiszorg leveren, maar kan het zijn dat er bijvoorbeeld andere tijdstippen afgesproken worden met u.

Medewerkers Thuiszorg

Medewerkers van de Hollandse Zorg Groep werken standaard volgens strikte hygiënische richtlijnen. Deze zijn in de huidige situatie nog eens extra onder de aandacht gebracht. Er is extra alertheid op verschijnselen van besmetting bij cliënten. Ook brengen we in kaart of medewerkers mogelijk besmet zouden kunnen zijn omdat ze de afgelopen twee weken in risicogebieden zijn geweest of in contact zijn geweest met (mogelijk) besmette personen. We houden onze medewerkers op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen via onze interne kanalen.

We maken de bewuste keuze om niet schriftelijk te communiceren over het coronavirus. De reden hiervoor is dat de informatie nauw luistert en dat de informatie en de geldende adviezen snel kunnen veranderen. Om die reden kiezen we er voor om enkel digitaal te communiceren, zodat de informatie die we aanbieden steeds actueel is. Uiteraard staan onze medewerkers altijd voor cliënten klaar om vragen te beantwoorden.

We adviseren cliënten, hun naasten en onze medewerkers de belangrijkste maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor iedereen. Deze zijn opgesteld door het RIVM en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het gaat om het volgende:

– Was de handen regelmatig en droog ze met papieren handdoekjes

– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.

– Gebruik papieren zakdoekjes.

– Geef elkaar geen hand.

Verder verwijzen we naar een speciale vraag en antwoordpagina op de website van het RIVM, naar GGD en naar het nationale telefoonnummer 0800 1351 voor de meeste actuele informatie.