Hollandse Zorg GroepDagbesteding

Dagbesteding

Wanneer u thuis woont, wilt u natuurlijk het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Wellicht heeft u soms moeite met de dagen te vullen. Voelt u zich eenzaam en/of heeft u een steuntje in de rug nodig? Een dagbesteding buitenshuis kan dan uitkomst bieden. Bij onze dagbesteding brengt u één of meerdere dagdelen per week door op onze gezellige locatie.

De dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep biedt een afwisselend programma met aangepaste activiteiten in groepsverband. U kunt uw dag op een prettige manier invullen. Daarnaast kan het helpen een sociaal isolement te doorbreken. Zo nodig verleent de dagbesteding ook (beperkte) lichamelijke zorg. Op de locatie is altijd een professionele zorgverlener aanwezig.

Voor wie?

De dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep is bedoeld voor mensen die zich thuis eenzaam voelen, voor mensen met een vorm van dementie en voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel.

De activiteiten van de dagbesteding zijn bedacht en ontworpen naar de behoeftes van de hiervoor genoemde doelgroepen en worden regelmatig aangepast. We hebben een plek gecreëerd waar iedereen zich veilig en welkom zal voelen.

Tijdens een intakegesprek worden de wensen van de deelnemers besproken en deze worden voortdurend als leidraad gebruikt. Met de deelnemer wordt er gekeken naar de krachten van de deelnemer en hoe deze tot zijn recht kunnen komen tijdens de dagbesteding.

 

Ons beleid

De deuren van de dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep zijn op maandag tot vrijdag geopend. Afhankelijk van de afspraken die er gemaakt zijn zullen deelnemers een bepaald aantal dagdelen per week deelnemen aan de dagbesteding. Een dag is altijd opgedeeld in twee dagdelen. Tussen de dagdelen wordt er met elkaar geluncht. De lunch wordt gezamenlijk met de deelnemers bereid.

Deelnemers hebben zelf de regie over de invulling van de dag. Zij bepalen zelf aan welke activiteiten zij wel of niet willen deelnemen. Wel zullen wij ten alle tijden stimuleren om de deelnemers betrokken te laten zijn binnen de groep. Uiteraard gebeurd dit zonder enige vorm van dwang, maar in volledige vrijwilligheid. Wij hanteren een opendeurenbeleid. Wij zijn geen gesloten afdeling.

Hoe ziet de dag eruit?

U komt zelf naar onze dagbesteding toe of wordt gebracht. We beginnen dan met een gezellig bakje koffie of thee, waarna we starten met de activiteiten. Deze verschillen per persoon, per dag en per moment. We hebben een werkplaats waar we met hout en/of metaal aan de slag kunnen. Denk hierbij aan het maken van broedhokjes voor onze vogels of het repareren of maken van kleine meubels. We hebben knusse zithoekjes, waar leuke, oud Hollandsche, spelletjes gespeeld kunnen worden. Naast onze open keuken hebben een we een gezellige eetruimte. In de grote algemene ruimte worden veelal groepsactiviteiten gedaan. Aan het einde van het dagdeel gaat u weer zelfstandig naar huis of wordt u weer opgehaald.

 

De kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden om de dagbesteding te bekostigen. Wellicht heeft u al een vorm van indicatie maar misschien ook niet. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen van de juiste zorgindicatie. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze afdeling cliëntadministratie. Zij kunnen u voorzien van de juiste informatie en ook helpen bij een eventuele aanvraag.

Interesse?

Wilt u meer weten over de dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep? U kunt telefonisch contact opnemen met de medewerkers van de dagbesteding via 010 3077333 of u kunt een e-mail sturen naar dagbesteding@hollandsezorggroep.nl.

Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij de dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep.