Hollandse Zorg GroepStap voor Stap

Stap voor Stap

Hoe werken wij?

Het uitgangspunt is dat u zolang mogelijk zelfstandig uw eigen leven kunt leiden in uw eigen vertrouwde woning. U bepaalt hoe u uw leven inricht. Wij kunnen u hierbij helpen met huishoudelijke ondersteuning. Om hier gebruik van te kunnen maken, heeft u een indicatie nodig van uw gemeente. Wij helpen u graag bij het aanvragen van zo’n indicatie. Zodra deze indicatie is toegekend, gaan wij bij u aan de slag.

Onze werkwijze stap voor stap

 1. Indicatie
  Wilt u huishoudelijke hulp van Hollandse Zorg Groep? Controleer dan eerst of wij actief zijn in uw gemeente. Op deze pagina vindt u de gemeentes waarbinnen wij actief zijn. Vervolgens vult u uw gegevens in op ons contactformulier. Wij nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met u op om samen met u een aanvraag in te vullen en op te sturen naar uw gemeente. Wij vragen nooit om vertrouwelijke gegevens via de mail of website. Wanneer u een indicatie krijgt bestaat de kans dat u een eigen bijdrage dient te betalen. De hoogte van deze mogelijke eigen bijdrage wordt bepaald door uw gemeente en geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK) en is maximaal € 19,00 per maand.
 2. Kennismaking
  Hulp thuis is persoonlijk en daarom vinden wij het belangrijk dat we kennis maken met elkaar. Om kennis te maken plannen wij een afspraak met u bij u thuis. Wij houden altijd rekening met uw situatie en voorkeuren.
 3. Werkplan
  Tijdens de kennismaking maken we samen met u een werkplan. In dit werkplan beschrijven we wat we bij u thuis gaan doen, wat u zelf nog kan en doet en wat eventuele anderen doen. Dit werkplan is afgestemd op uw leefgewoonten en wensen en is voor ons de leidraad die zorgt dat u een schoon en opgeruimd huis heeft.
 4. Overeenkomst
  Uiteindelijk sluiten wij samen een overeenkomst. In deze overeenkomst staan de afspraken zoals door ons samen zijn gemaakt. Ook staat er in vermeld wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. Ook het werkplan is een onderdeel van de overeenkomst. Wij kijken samen met u, uw familie en/of mantelzorgers met regelmaat naar het werkplan en passen deze wanneer dit nodig is aan om de zorg zo optimaal mogelijk te houden.